Header

VARDAG
Om dagen..sorry jag vet väldigt sent och känner att det är onödigt men just för er skull...

Bella idag :
Jo jag började med att ta in henne och ge hennes kraft, Hippo var inne så hon åt på i lugn och ro utan att ens titta eller försöka se några andra hästar. Det va skönt och precis när hon ätit färdigt så kommer hippos ägare och tar ut honom så det blev jättebra.

Band upp henne i stallgången och borstade av och det gick bra idag med.

Longeringen höll jag på med ett tag. Travade mycket i båda varven. Ville att hon skulle bli trött idag...men allt blir ju inte som man vill hör i världen. För när jag skrittat fram i ca 20 min och sedan sätter igång henne i ca 45 min + galopp. (Jag hade timern på så jag visste när jag skulle börja gallopera) men galoppen körde jag väll 10 min 5 i båda varven. Inte mycket alls. Och sedan travade jag ner henne igen i ca 7 minuter och skrittade av henne i 30 min. Och när jag ska byta varv i avskrittningen, då är det som om hon inte ens blivit riden på 1 vecka. Börjar öka skritten direkt. Och tittar lite halvt inåt med en blick som säger...ska vi köra igång heller så kul är det inte att bara gå. Fattar inte att det inte tar slut. Energin finns bara där. Imorgon ska jag få henne trött. Inte så trött att hon inte pallar gå ett steg till utan lagom. Ett pass där hon verkligen får jobba. Det är något jag får jobba på...

Något jag vill berätta lite extra om va när jag borsta av henne. Wow ängel. Drog stilla heeela tiden under tiden jag va där. Bytade dock viloben/avslappnings bakbenet en gång, jag behövde inte säga stilla en ända gång. Berömde hela tiden. Det va leende på läpparna när jag cykla hem. Så underbart. Hon kanske blev lite trött iallafall. Att det sjönk in i henne mer efteråt. Hmm det får jag fundera på under natten.

Sov gott mina underbara läsare...imorgon väntar konfan...amen.!


Fast än att jag rensade i går ? Förrgår kanske ? Gulliga ni. Jag kommer inte acceptera er om inte jag följer er eller om jag inte har haft någon kontakt med dig. Nu vet ni GOD NATT

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VARDAG
Har musik på, och har bytat om till mjukis och bara är, ska sätta på en grym film nu. Det är ju sånt mys väder. Synd att jag ute har en liten hundvalp vid sidan om. Då hade det varit Perfa nu är det ju bara super ;)

tänkte att jag berättar om Bella i nästa inlägg då jag är för trött för att ens tänka med huvudet. Så vi hörs sen om ja inte somnar och vaknar imorgon, jag är sååå trött.

Brb bloggen

Likes

Comments

VARDAG
Bästa som hänt dig?

Mina ponnys

Värsta som hänt dig?
Hmm svårt men att lämna Sally. Grät floder, samt när gnistan avlivades grät floder där med, det värsta är nog när man måste säga farväl till ett djur. Ush!

3 bästa sakerna med dig?

*Glad*Stark*Vet vad jag vill

3 värsta sakerna med dig

*Svartsjuk*Kan vara osäker*Morgontrött


•Läser du några bloggar? Isåfall vilka?
Vänners och nellies

• kan du göra en video när du visar ditt rum? Och stallet
Inte stallet och mitt rum är bara stort tomt och en dubbelsäng. Finns inget mer att visaDags att vakna

Likes

Comments

Dags att kicka igång denna dagen redan nu, eller ska vi kanske sova liiiite till.?

Nja så startar vi en lugn dag...och enligt Bibeln så ska söndag va en vilodag. Men idag har jag absolut ingen lust att vila mer. Idag ska jag snabbt ut till Bella. Ska käcka god frukost som står på bordet med god juice. Yummie, sen sticka till Bella. Bara mys och sen hårdpass i longeringslinan, har tänkt mig att hålla på i ca 45 min. Och idag ska vi ha mycket övningar på att sakta av till trav efter galoppen.

Efteråt ska jag krypa ner i sängen och sätta igång en bra film. Käcka popcorn och äta en halv bj. Så utnyttjar man en söndag som vilodag. Tänk bara om vädret kunde varit bättre.Likes

Comments

Fyyyy vart är vår sommar?

Idag va det väll otursdagen för mig...begav mig ut till stallet med julia. Det regnade lite då och sen så öste det ner. Typiskt...och nu fint. Helt solklart med lite kraft i vinden. Nåja sånt händer...

Bella idag :
Julia följde ju med idag. Även fast det regna. Sann vänskap!
Vi tog in henne och det har verkligen blivit skillnad på henne i boxen, lugn och brydde sig inte särskilt mycket om det andra runt om. Det känns skönt. Nu känner hon sig tryggare i stallet också.
Hon tuggade upp sin kraft och åt lite Hö.
När jag ställde upp henne i stallgången så va hon lite jobbig början. Kunde inte stå stilla och det va spring i benen. Men efter en stund lugna hon ner sig...när vi tränsat börjar det regna med lite fart och det blåser en aning och jag känner på henne att hon blir stressad. Så jag väljer att gå med henne runt i paddocken och efter ett tag så känner jag att hon har lugnat ner sig, så julia håller och jag kravlar mig upp lika osmidig som en kamel (vad vet jag) och innan jag vet ordet av ligger jag på marken. Och nej det gjorde inte ont, och jag klarade mig ännu en gång från att ha fallit från ryggen av en häst...bara 99 gånger kvar nu. Yes,
Konstaterade redan där efter att det va inte lönt att försöka hoppa upp igen, bäst att göra sig av med energin först. Hon är ju som en tickande bomb. Energin tar aldrig slut.

Så jag bestämde mig för att ännu en dag longera:
Och det ska jag göra...jobba av med mycket energi nu. Det får inte bli kaos på sadelutprovningen. Varje dag nu även fast vi går en promenad i skogen så får vi ta och longera i antingen början eller slutet. Just för att bli av med all överenergi, eller ja försöka bli av med den iallafall...

Annars
Annars gick longeringen bra i ösregnet. Första traven va hon svår att sakta ner i skritt i båda varven men sen flöt det på och hon lyssna. Kan hon kanske börja känna sig så hemma att det är dags att börja testa mig lite tro...hmm det återstår att se.
Jag ska dit nu igen efter maten. Kolla höet. Hon fick 6 kg innan vi gick. Det kanske behövs fyllas på, vi får se. Ska ta in henne och borsta av henne all lera jag kan tänka mig att hon har på sig nu. Därefter hoppas jag att vädret håller sig som nu. Soligt ! Då är det som roligast att ha ponny ju...uppdaterar snart. Sorry för hemsk uppdatering. och vill bara säga välkommen till 1000 nya unika under veckan...helt sjukt att det är så många läsare jag har nu höjs första siffran och nollorna finns kvar där bak. TACKBlöt Vanessa ska lämna 6kg Hö till Bella.

Likes

Comments