Header

amen på riktigt nu asså. bella skoddes runtom utan problem?!?! helt omöjligt är de la inte då!

pluspoäng till babbis som fick en extra morot till kvällsmat. så nu i kväll har jag en del planer. det är ju trotts allt halloween och jag och corris hittar på något. ska över till henne efter att jag ätit och sen klä ut oss. helsvarta ska vi ju va. kan bli kul.

egentligen så vill jag helst få dagen överstökad så jag imorgonkan lägga tid på att lösgöra bella så hon är fräch inför veckans kommande träningar. nu äntligen kommer vi igång. så härligt känns de.

förövrigt har jag skickat iväg lite mail som ni får reda på mer om de blir mer seriöst om jag ska säga så. finns många möjligheter för oss nu när bloggen håller sig till läsarantalet. weho!!

sen kör vi på en kvällens önskning..ni önsakde att få reda på 5 saker som ni inte visste om mig. så varför inte när bloggen ändån här halv tom.

* jag har väldigt dåligt tålamod, och vill att allt ska funka med direkten

* jag kunde bugtala när jag vart mindre men har glömt eller *tappat* det nu

* jag kan knapp serbiska fastän jag är halv serb och är i serbien varje år

* när jag för första gången träffade alla från falsterbo (gänget) blev jag helt hyper för att de var just de personerna

* jag har väldigt svårt för att förlåta folk. man gör vad man gör och man ska kunna så för det. så är det och det finns inga ursäkter.

de va dem ja. hoppas ni får en ärlig kväll så ska jag ta och käka och sen bege mig ut till min friendo och spökaloss lite...åh erre vad töntigt det lät men det får duga. adios så länge

sväääääg eller vad?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Precis som ni var strand alla mina inlägg tagit vägen? Skrev 2 igår som skulle ha kommit upp till er för lääänge sedan. Poof helt borta?

Tråkigt! Men dagen har gått väldigt bra. Släppt ut hästarna och inga krossade tår. Sovit och pratat ned mamma. Pratstunden gick vill lite åt höger och vänster men nja. Vi kom inte fram till något vettigt precis.

Nu ska jag ut ned pappa för att springa. Suck men det precis som allt annat i mitt liv måste göras. Och ikväll klockan 6 kommer hovslagaren. Jag hoppar ju nästan utav glädje så sjukt kul. Äntligen ska jag kunna få rida igen. Weeehoooo. Då ska jag lägga ber en massa tid på träningen och framförallt hoppningen. Öva öva och återigen öva för att bli bäst, tänker mig en bana på 4 hinder räcker och sen ger jag mig bara fan på att det ska gå.

Men idag blir sist vilodagen för bellson kan tänka mig att hela hon snart exploderar. Idag sprang hon ut i hagen och sprang flera varv runt i hagen. Åh mitt hjärta. Imorgon väntar lösgörande på lina. Få henne att jobba rätt och tänka avslappnat. Med ett avslut på ledarskaps övningar och lite tricks.


Så vi hörs senare och förlåt om ni hatar mig för min värdelösa bloggning men jag står för det. Adjö!

Likes

Comments

denna dagen har gått och det känns himla skönt att ha fått gjort allt som man ska. visst. hovis hörde även av sig och imorgon kommer han. runt 6 tiden. tråkigt att det blev så sent men så är det! jag ska även ta med mig salvan jag fick utav geopraktorn och smörja på först imorgonbitti och sen lite innan 6. eftersom hon nu har stått ett tag är hon extra stel och det vart då jag skulle använda salvan. så vi kör på de. hon är ju låst i korsryggen och salvan ska hjälpa till så att hon mjuknar upp och så ska vi prova att sko normalt. och funkar inte de så får vi köra på det speciella sättet. huvudsken är att hon får på sig skor.

imorgon har jag utsläppet så drar mig upp runt 7 och släpper ut de. funderar på om bella ska stanna inne så jag kan pyssla med henne lite eller om jag ska släppa ut henne på direkten efter att jag smörjt på salvan. vi får se. senare under dagen kommer mammut och hälsar på. och jag vet inte riktigt vad vi hittar på. men något.

det va dagen i sortsätt och jag känner mig ganska färdig med detta inlägget. så här säger jag godnatt

Likes

Comments

så efter många förfrågnngar ska jag äntligen ta tag i frågan om vilken utrustning jag använder mig av på bella. jag har egentligen velat dra ut på denn afrågan eftersom jag inte använder en himla massa på henne. försöker att ha så lite som möjligt om man nu ska skriva så. vilket gör att detta inlägget blir lite tunt och kanske lite fantasi dött. men vi kör eftersom ni absolut inte kan hålla er längre. får typ 3 komentarer om detta om dagen. sinnes haha men varsegoda här kommer all info om min utrustning.

träns: jag har 3 olika träns. tränset jag använder mig utav nu är mitt svarta "wannabee" dyon träns. det har ett märke men jag kommer inte alls på vad det heter. ( kom på det nu i efterhand och lippo hette det tydligen) det är iallafall med ett brett och fodrat nackstycke som ska fördela trycket i nacken format till öronen och det har ett mjukt och följsamt läder. detta trivs jag och bella himla bra. köptes på landäng på nedsatt pris till 500 vilket jag tyckte va ett bra köp. jag har haft tränset i ca 3 år och har smörjt det dåligt. det håller än och jag är otroligt nöjd.

det andra tänset är ett från hööks som jag köpte lite för att. bella har ju ett litet och nätt och jag trodde faktiskt inte att min föregånde träns som är srl. cob skulle passa men det gjorde det. men detta tränset är då ganska tunt och har inte alls lika bra passform men är nätt i typen vilket gör det bra att använda. detta tränset är i strl. ponny och är köpt på hööks för 199 kr. helt anligt svart utan detaljer.

sista tränset har jag ett nackstyvke i strolek full som jag tror är alldeles för stort för bella och ska jag vara ärlig har jag aldrig användt de. i nackstycket har jag gjort om tränset till ett remont träns och jag har fakriskt ingen aning om det passar eller inte. ska ta och kolla imorgon fakiskt

tyglar: här använder jag mina tyglar från tränsen som ha ingått i mina träns. de har fungerat bra men böra bli lite slitna. så ska se om jag inte kan hitta ett par andra snart, inget märkvärdigt det ena är tyg tyglar som jaganvänder om det regnar. de andra är gummi tyglar som jag använder mig i oftast alla fall minuset med gummi är att de blir så himla halt när et regnar och de blir blöta eller om hästen löddrar mycket när den svettas.

bett: jag försöker att hålla mig till så milda bett som möjligt. så bella rids med 3 delat i både hoppning och dressyr även vid uteritter ja överallt. och att ta ett starkare bett finns ingen andledning till. i hoppningen kan hon bli het men det r inte så att hon inte lyssnar. utan bra kontakt med ett milt bett då kan man rida.

huva: nu kommer vi till den tråkiga delen. jag tror nog aldrig jag har använt mig utav el huva på bella. jo en gång. det va s otroligt mycket flugor och för att de skulle störa henne en gnytta mindre satte jag på min gamla blå glengordon huva. den är blå med guldig rand och har GG i slutet av huvan där nere så att säga i vitt. snygg och stilren och den är köpt mest för att ha. jag är inget stort fan utav den och använder sällan mer mot aldrig hållet.

sadel: ja vad finns det att säga om det egentligen. jag är hoppryttare och är i behov utav en hoppsadel, så just nu har jag en billig sadel från wintec. varför jag har den är för at bellas rygg kommer att ändras allt eftersom hon får mer muskler och börjar bära sig mer. därför kände vi att kasta ut 5000 vart helt okej istället för att kasta ut 22.000 för att sen behöva sälja den och byta till en annan modell som är minst lika dyr.

padd: för tilfället har bella ngen padd då hon inte är behov utaven. vilket jag tycker är lite synd. jag hade gärna skaffat mig en Ogilvy Pad som ger bra stötdämpare till både häst och ryttare. så om bella i sin tur skulle behöva en padd skulle jag mer än gärna åka och köpa en med leende på läpparna. men nu gör hon inte det är väl egentligen bara bra!

magplatta: just nu använder jag mig utav en magplatta från hööks. något som irriterar mig är att jag köpte den på hööks och inte väntade tills senare där jag kunde få en magplatta från kingsland för 200 kr billigare på fallsterbo. och jag kommer nog aldrig släppa denna ångest över det. antadligen låter det löjligt men jag är en sån märkes fjolla och att jag kunde få en märkes sak billigare än på hööks är väl egentligen bara omöjligt och irriterande. hur som så köpte jag en magplatta dels för att jag är hopprttare och bella inte ska vara rädd för att slå i. den fördelar även trycket under magen på henne.

framskydd: jag rider inte med fram eller bakskydd på bella. jag har ju skydden men hon blir så himla mycket noggrannare om vart hon sätter fötterna. men jag vet också att skydden sparar något enormt på senor så jag är lite småsugen på att köpa de jättesnygga benskydden från jh collektion rena rama mumma på det. de är riktigt snygga och de är till ett helt okej pris. jag har ju egentliken skydd som sitter bra på henne men de är så tråkiga och defentift inte snygga. ska antadligen sälja de så om du är intreserad så har jag ett par framskydd från bengts hästsport som knappt är använda. ny köpa för 400 kr säljes för 100kr

bakskydd: som sagt använder jag inte skydden men jag tänker mig att om jag köper mig ett par så snygga skydd att jag inte kan motstå att sätta på de borde det vara mycket bättre för både mig och bella. så vi får öva på var vi ska sätta fötterna med skydd på.

boots: boots använder jag bara om jagrider på gräs och när bella kommer att ha broddar. annars inte. gräs rider jag på ganska ofta och för att minska risken för balltramp. boots jar jag i många olika färger hitan och ditan de flesta är nog köpta på ullared.

som ni ser försöker jag ha bella så fri som möjligt. inte sätta på massa bara för att. remmar dit och remmar hit. så lär man sig inte att rida. utan inte mer än vad som behövs. så känns bäst. för mig. lät att hålla koll på allt och det känns bra att ha så lite som möjligt på henne. om jag sedan skulle hamna i ett behov utav något så komme rju de självklart nförskaffas men i nuläget är allt jag behöver till min ridning på plats och jag känner mig trygg med min utrustning som jag vet sitter bra och känns bra för både mig och babbis. är det något ni undrar så släng iväg en kommentar jag läser och svarar på de i ett inlägg. alla kommentarer raderas efterhand.

trodde att detta redan hade kommit upp men ikke, så det får bli såhära istället. men det duger...bättre sent än aldrig vi få hoppas att morgondagens tidsinställda kan hålla sig till sin tid.

Likes

Comments

okey så här ligger det till. massor av frågor om hur ska de gå med bloggen. så jag svarar på det nu. från och med idag är det vanlig bloggning igen. bra upplagda och bra text om mitt liv. via dator...som ska lämnas in. jag vet inte hur jag ska få ihopa det men under tiden kan jag nog låna en utav min kompis dator. vi får se. men nu kör vi igån possitivt laddat och jag har förberett dagarna med tidsinställda denna veckan. låter bra i mina öron så jag hoppas få bra reaktioner på detta nu.

under dessa dagarna så har statestikan rasat way för mycket så det ändrar vi på, anatr att når ynka skvallersidor tar upp det men det ger oftast inget, nåra ynka läsare hitan och ditan men nja inte så mycket som det hade behövs. så nu en helt nystart kommer inte sträcka mig för att nå er läsare utan kommer att blogga på som vanligt oc så får ni bjuda på er allt efter hand. en bra deal va. redan nu känner jag en possitiv inställning till bloggen.

min dag har börjat suveränt. jag vaknade bredvid min söta lillasyster som hade startat ponnysm. (menar silke och inte min biologiska lillasyster) bara av att höra ett namn så rycktes jag upp och : hon vill följa mig på instagram. haha okey vem bryr sig egentligen, förstår inte ens varför jag sa så, men sagt är sagt och kommer inte tillbaka. men vi glodde på det och herre vad jag saknar alla mina otroliga vänner därifrån. saknar er i massvis och längtar ihjäl mig tills nästa år och vem vet då har kanske jag med mig min ponny. det väntar att se. men där emellan är det ett helt år.

just nu gör jag inget alls, har tagit mig tiden till att göra oboy och köpt winerbröd? fick bara en kick och ville ha wienerbröd. vilket jag i nuläget ångrar eftersom jag inte tycker om det. jag mår faktiskt bara riktigt illa utav det. så om någon vill ha den kom och ta den. iite så känner jag och nej h bara för att d skulle kunna äta allt och alla kommer du inte få det. kommer varken skicka det eller svara på ett mesigt sms där det står geee mig. överens? great ! '

ikväll smsar/ringer hovslagaren. vi får se hur han mår då han varit sjuk. så bella har i sin tur fått gå på lång vila. sen i början av veckan (måndag) upptäckte jag den lösa skon. tråkigt jag vet. men nu attans håller vi tummarna för att det ska gå igenom. så att inte hela lovet kastas bort på inget alls. man tycker ju att jag egentligen skulle ha all tid i världen till att blogga då men när ens ena halva inte riktigt fungerar tappar min lixom sin insperation. antadligen någon som känner igen sig. jag tycker iallafall det blir mycket svårare att formulera mig om vad man ska blogga om då.

men för övrigt så ska jag ju självklart till stallet. gosa med babbsan lite. mer än vanligt. mockade ut hela boxen igår så den är nog inte lika hemsk som den brukar va. eller jo eftersom det är min lilla gris till häst så är det nog det. känns som om att jag mockar den två gånger om dagen men ändån ser den u som andra världskriget eller något. och kissar gör hon så sjukt mycket. inte håller vi igen här inte. rena rama fontänen. något att söka in till ponnyakuten med : min ponny kissar alldeles för mycket. tror ni jag hade kommit med? jag tror! nej men hon ska borstas, flätas och schampooneras. hennes man och svans har blivit sådär äckligt fettiga, ni vet ibland så bara blir det så. kommer och går. men det är det värsta jag vet. och sen har vi se små ynka benen på henne. kan redan säga att den på började muggen är som borta nu. kommer köra igenom henne ett par ynka gånger till för att verkligen känna att nu är det borta. och sen får vi hoppas på att det håller sig borta. tycker trotts allt att det inte finns lera i hagen som brukar vara den största orasken till mugg. men på andra sidan så är ju marken ständigt fuktig just nu och det är väl bäst att vara uppmärksam istället för att tro en massa.

ska ta och tömma diskmaskinen nu och sen iväg för att springa med pappa. örk!! men vistt attans ska jag klara det. ska prata ut med H ordentligt. sen känns det som att dagen lär vara över. tiden springer bara och lovet är ju snart slut. tråkigt att bellas skor skulle klydda men sånt får man räkna med. självklart ska jag avsluta med en passande bild härom vii bara total ignorerar att jag inte riktigt är med med handen här, ser hon inte bara så himla glad ut. att hon vill. hon visar att hon kan. inget stoppar henne

. tyvärr inte ens jag som försöker få henne att tänka lugn...nja inte enligt bella. rodeo ponny
och ja jag vet att min strumpa sitter way to högt upp men vad ska man göra. knäppa upp skorna är inte ett alternativ.

Likes

Comments

Jag är här för att stanna. Imorgon bloggar jag på som vanligt. Yaayäääää

Likes

Comments