Header

VARDAG

Idag är sista dagen på detta året. Blandade känslor faktiskt. Kommer självklart ett GRYMT inlägg om det.

Men för er som bara tittar in nu på morgonen. Gott nytt år på er så syns vi nästa år...


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ANNABELL 355, VARDAG

Nöjd för dagen och bäddar ner mig i sängen. Imorgon väntar ett helt nytt äventyr...ni hänger väl med.


Godnatt

Likes

Comments

VARDAG

Ja ni vad gör man en sån natt man inte kan sova? Jag undrar för än är jag inte trött. Det går bara inte.

Så då tänkte jag att varför inte skriva ett sånt wowow inlägg som vi alla älskar. Goodie

Idag tänkte jag snacka om hur olik världen är. Jag såg en bild och tänkte shit. Tänk ändån vad världen skiljer sig från många..kolla baraDem senaste dagarna har jag tänkt på hur orättvist livet är. På riktigt. Jag gråter för att jag inte har en animo kavaj. Medan ett annat barn på andra sidan jorden gråter över att den inte fick mat. Varför är det så?

Varför kunde dom med pengar inte bara ge så allt jämnade ut sig. Så att INGEN skulle behöva veta vad HUNGRIG betydde. Så att ingen skulle veta vad TÖRSTIG är.
Förstår ni hur jag tänker. I samma världsdel sitter de två helt olika människor. Den ena med så mycket pengar att den aldrig skulle behöva lyfta ett finger. Den andra skulle dö om den inte lyfte med varenda muskel den hade i kroppen.

Tänk hur vår värld hade sett ut om allt vore gratis överallt. Man skulle ändån vara tvungen att jobba för samhället. Men aldrig få lön eller behöva betala något. Jag hade kunnat ha varenda modell av animo kavajerna, i varenda färg som finns. Medans den som va hungrig kunde välja att käka på hotell med den största buffén som fanns. Det hade varit livets liv.

Men så är inte samhället :
Idag lever vi i en värld som är så snål att även miljardärerna köper Ica basic mat. De med pengar gör inte mer än vad de behöver- inget. De betalar folk för allt. Men håller ändån hårt i pengarna. Vi med mer rimlig ekonmi är rädda. rädda för att hamna i fattigdomen och de som lever i de fattigaste de är rädda för döden. Varje dag är en kamp. För alla, men i olika grader.
- på SOn läste vi nyss om världens ekonomi. Visste ni att den fattigaste familjen lever idag på 9kr om dagen. NIO KRONOR

Det som också är en sak att tänka på är att deras familj är ungefär dubbelt så stor som vår.

För mig är det är mardröm-för en annan är det livet. Varför varför varför är det så?

Vem bestämde att du ska leva ett fattigt liv och du ska kunna bada i pengar. Vem gjorde det? För från början...ja då borde det ju ligga någon balans i det hela. Men sen gick det utför. Vissa levde rakt in i mardrömmen och för andra blev det paradiset. Åter igen varför

En annan sover ut tills den känner för det. Medans den andra tvingas upp och skörda blivande mat. För sin egna överlevnad. För vår överlevnad...för att världen ska kunna funka. Men jag känner det. Vi hjälper ingen idag. Ingen 


-jag har en lista på 1000 saker jag ska göra innan jag dör.
På den listan står det att jag ska skänka en stor men rimlig summa till behövande barn och djur. Denna listan är viktig för mig. Det är olika mål jag sätter upp för mig själv så jag ska kunna ha kul i mitt liv, få spänning och även göra goda gärningar. Det är en bra lista. Den får mig att tänka över hur vår värld faktiskt skiljer oss.

Vi kanske inte kan göra allt, men alla kan göra något. Och när något är gjort sker förändring. En förändring av vår värld. En förändring jag vill se.

-jag hatar att gå på stan och se någon tigga. Jag vill blunda för verkligheten och gärna byta håll. Jag tycker det är hemskt. Jag klarar inte av att se folk sitta på en liten tunn filt, spelandes på ett instrument och frysa. Jag klarar inte verkligheten helt enkelt.

Och om man ser det från ett annat perspektiv. Han eller hon som sitter på sin lilla duk och spelar så fint. Tänk vilken stark människa. Hatten av. Hatten av för dig som knappt har kläder till att va varm i huset. Som går ut i kylan och spelar för oss snåla svenskar och självklart andra länder som inte har råd att lägga skrammel i fickan på mannen eller kvinnan. Det är pinsamt och skamligt hur vi faktiskt beter oss.
En tia för oss vad är det? Kanske en leksak till ditt barn från automaten på Ica. som sen ändån kommer damsugas upp eller slängas..medans en tia för någon annan är en hel dags måltid. Förstår ni skillnaden. Förstår ni hur sjukt det är.

-SJUKT stavas det.


Klockan är nu 06.05 när jag sluta skriva..jag började 05.34? Jag är glader chocklader med någon annan fortfarande försöker torka tårarna och somna. Samma sits men olika anledningar...VARFÖR

Likes

Comments

VARDAG

Nu förtiden är det svåraste som finns att hitta en riktig vän. En sån du kan ringa när som och om vad som. Dom är inte lätta att hitta, men dom finns.

Jag har hittat min...silke

För ett år sen kunde vi inte hälften om varandra som vi vet. Inatt när silke sov här och jag vart klarvaken passade jag på att fråga lite saker om mig. Saker som ingen annan skulle kunnat svara på.

Jag frågade massa saker men jag väljer ut att visaer dessa

-silke vad är min dröm. Din dröm är att få tävla med Bella i de stora klasserna.

-vilka är mitt liv
-lätt Falsterbo gänget svarar silke.

-hur började detta kaoset till vänskap:
minns du inte det, vi var på väg med buss till Falsterbo. Du berättade allt om vännerna och mina ögon bara spärrades upp. Jag blev helt slukad. Och dessa personerna...wow.

Ingen annan hade någonsin kunnat svara så, INGEN. Vi delar hemligheter som ingen annan ens skulle kunna lista ut. Vi har så bra vänskap att bara genom en blick kan vi ge svar på en fråga. Vi är öppna och klara med vad vi tycker. Vi skrattar åt våra misstag och gråter tillsammans. Det är de -syskon fast i olika hus.


Våra liv är så roliga. Vi har vänner överallt i Sverige. Vi har bra kontakter i ponnyvärlden och vi vet hur vi har kul. Fast det inte krävs så mycket och att vi inte gör så mycket så trivs vi så bra. Vi har våra skämt, vi har våra kontakter. Vi har våra liv som rockar loss och vi har på något vänster alltid KUL


Den understa bilden är hela 4 år!! 4 år, inte lika tighta men ändån 4 år...tänk om vi visste att det skulle bli såhär. Tänk om vi visste att vi skulle kunna dela allt detta. Tänk om vi hade vetat att våra bästa vänner hade delats med varandra.
Ullared, alla läger, alla minnen. Alla ridlektioner. Alla timmar i sadeln av skratt. Alla möjliga stunder av prat. Prat som INGEN annan förstår eller kan lägga sig i. För det är bara hon och jag som vet.

Jag menar hur ofta får man någon att låta som en älg? Nä precis...det är sjuka grejer. Det är sjuka samtal. Det är skratt, tårar, glädje och depression. Det är aldrig sig likt. Det är vi. JAG OCH MIN BÄSTA VÄN

Silke kan mig rätt av, jag kan henne rätt av. När hemligheterna var bort och jag kunde släppa in henne i hela mitt galna liv. Förstod hon möjligheterna. Möjligheterna jag har med grymma vänner ett meddelande bort. Jag har chanser ingen annan har. Vi har chanser som ingen annan har. För att vi är vi. För att vi kan hålla små hemligheter och STORA. För vi vet att avslöjas något...då finns inget längre kvar. Vi vet det. Berättas hemligheterna för vår magiska luft ut. Skulle någon annan veta skulle de inte vara kul. Skulle någon annan förstå...så skulle det inte vara kul. Det skulle va tomt och konstigt. Och det är därför vår vänskap är bättre än alla andras......Mitt allt...har inga bästa vänner...men du...du är ett undantag. <3

Likes

Comments

VARDAG

Sovit gott?

Jag kan säga dig att jag inte sovit alls i natt. Jag är fortfarande pigg och känner lite ångest för morgondagen. Kommer aldrig att orka. Så efter detta inlägget måste jag lägga ner mobilen. Under natten har jag suttit och pillat på ett inlägg som kommer beröra många. Skillnaden av två olika världar. Kommer upp idag 21.03. Det är ett inlägg som är viktigt att läsa.

Jag ska ta och bädda ner mig nu. Sova lite och upp runt 9/10 jag vill inte vända dygnet helt. Även fast jag kommer va slut imorgon. Värst vore ju om jag somna på Bella. Allt kan hända i mitt liv...det får ni ju vara med om. Så kika in om en stund igen. Så drar vi igång en riktig partaj dag.

Nu ska jag Nanna, en annan säger godmorgon.

Likes

Comments

VARDAG

Blogglusten har dratt ut på det hela. Imorgon slår vi en bomb på bloggen som ni tappar hakan av. Nu ska jag och silke skratta vidare.

Godnatt

Likes

Comments