Header

VARDAG

…. Jag vill ha det, easy, fast, high & low. Up & down…. & little bit more. Mitt liv är en bergodalbana, seriöst. Brb, ska tänka…Äkta vänner stannar, visst?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VARDAG

Ibland blir det bara för mycket!

Svag och nertryckt som vanligt i bloggvärlden, håller mig inne tills dess. Kommer tillbaka starkare.

Love u


Likes

Comments

VARDAG
Sommaren 2014 kommer äga ut alla, snart är den här. Tills dess drömmer jag mig bort, godnatt och tack för att ni bryr er om mig.

Likes

Comments

Är det okej att slå någon som inte gör vad man vill?
Är det okej att få sparkar i magen för att du ska springa fortare eller saktare?

Om du är en häst så ja, tyvärr!

MAN SKA ALDRIG BESTRAFFA HÄSTEN, den har varken valt sitt liv eller valt att bli riden på! Om dom gör fel - precis som vi alla gör - så ska de inte bestraffas. De har inte valt det, de lever med det!

Här måste vi ryttare och djurmänniskor lära oss vad skillnaden mellan tillsägelse och bestraffning är. 99% av alla våra djur i dagens samhälle vill ha en ledare. För att kunna känna sig trygga. Om inte ryttaren tar sig an rollen gör hästen det. "För att få flocken hel"

Jag tror att djur med en sträng matte blir lyckligare för då vet den sin plats, då kan hästen tydligt avläsa hur vi vill att den ska bete sig. För med en svag ledare stiger oron och paniken sig lätt i flocken!

Ja det tar tid att lära sig en häst och en häst lära sig dig. Men det är inte omöjligt! Visa den rätt, om hästen inte ska dra iväg med dig måste du vara tydlig med ditt kroppsspråk, backa den ett par steg. Men glöm INTE att berömma!

För de förstår inte vårt språk? De förstår inte varför vi drar och har oss med grimskaftet, men de förstår våran röst.

När jag fick Bella var det omöjligt att stå stilla i stallgången. Det har snart gått ett år och Bella förstår att man ska stå stilla och inte springa rundor. Det var inte en självklarhet och hela hon spände upp sig så fort jag lämnade hennes sida med 3 meter. Hon ställde sig och hoppade, det var katastrofalt. Men inte fan gav jag mig.

Idag står min ponny stilla i stallgången, utan att använda någon sorts utav våld eller annan bestraffning, med hjälp utav min röst så förstod hon precis vad jag ville!

Inte heller fick jag röra hennes öron, idag efter ett år står vi och gosar och hon lägger hela huvudet i min famn. Det är inte magi, det är en talang över tålamod!


Jag tror inte våld löser något, jag tror på en tydlig förklaring på olika språk. Både kroppsspråk och röstkommando!

Jag höll på med trickträning med min förra "låne"ponny, inte sjutton sparkade jag ner benet på henne, jag väntade ut sakta och uppmanade henne med godis- beröm, vilket ledde till framgång.
Jag kan ha min ponny lös i stallgången om jag vill (läs om jag vill) utan problem för hon vet att jag finns här, hon gör och lyssnar för att jag gav henne tiden hon behövde.

Det tog mig inte en dag eller en vecka det tog mig flera månaders slit med tårar och full med frågetecken, varför? Idag vet jag hur jag gjorde och hur jag van på det. Idag har jag en lydig häst från hanteringen, en som kommer till mig från hagen, en som följer mig i paddocken, en som springer efter mig när jag tvärvänder och en som vänder om och kommer när jag ropar Bella i skogen. Jag kallar det magi med tålamod...

Likes

Comments

VARDAG

Godmorgon, hur mår ni?
Jag mår otroligt bra och är redo för att gå till skolan. Vi börjar inte förens 20 över idag och då har jag musik, vilket är helt okej!

Dagen idag går snabbt och jag ska gå med Bella idag också, förvånade eller? Haha!

Pluggade igår för idag har vi ett svenska prov, imorgon inlämning i idrott, samt no och so förhör, så det ska bli riktigt skönt med ledigt en extra dag i veckan.

Valborg börjar planeras och jag tror det kan bli lite kul detta året. Hur ska ni göra? Brukar ni sitta vid elden? Vi brukar inte, vi äter mest något gott och sen är det inte mer med det. Ibland bjuder vi hem någon och ibland blir vi bort bjudna. Jag älskar att vara iväg på sånna högtider. Det är alltid så mysigt och roligt att träffa släkt och vänner, tycker inte ni?

Likes

Comments

VARDAG

Pluggat, ätit och cyklat en tur med vovven.
Bella fick badas för första gången idag. Eller kan inte kalla det bad precis för det var bara bakbenen. Hon har haft sin brunst och de vart totalt nerkissade tur att jag har en grym sponsor och fått väldigt bra schampoo som fixar det lätt!!
Tror hon tyckte det var skönt! Vi gick en lååååång runda därefter och jag sjöng på som jag brukar. För hur härligt är det inte att sätta hörlurarna i och bara sjunga ut, utan att någon hör dömmer eller ser. Underbart

Jag intar sängen hos Cornelia och hoppas på att det inte blir allt för mycket bråk om täcket inatt...

Godnatt

Likes

Comments