Header

YOUTUBE

Min första vlogg, jag måste säga att jag tyckte det var kul att redigera. Jag har inte lärt mig allt och det är lite hack här och där. Men för att vara det "första" jag gjort så är jag nöjd! Det kan bara bli bättre! På min kanal kommer jag göra fler vloggar och lite annat skoj!

Vad tycker ni?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

VARDAG

Blir helt galen av att inte få rida...Snart tre veckor sedan jag satt i sadeln..Men imorgon så hämtar vi sadeln från sadelutprovarn och jag är såå taggad!! Ni anar inte hur mycket energi Bella har nu när vi bara gått rundor i skogen och ridhuset. Det ska bli så skönt att få sitta upp på måndag och sätta igång henne!

Man vet att man älskar en sport när man räknar dagarna tills man kan sitta upp, planerar olika träningar och tittar igenom sina pass i sadeln och letar efter saker att utveckla. Åh saknar det så mycket!

Jag erkänner det, jag är fast i denna sporten, finns inget bättre än att känna sig ett med hästen. Känslan när man sätter den där perfekta distansen som man tragglat om och om igen var fredagskväll. Med den lilla tanken "om jag gör fel, kan jag dö" i bakhuvudet. Alltså det är så fantastiskt. Spelar ingen roll att jag missar fester eller att jag inte hänger med på biokvällar. Jag vet att tiden i stallet gör mig lyckligare än det. Jag älskar denna sporten och har gjort sen jag börja!

Likes

Comments

VARDAG

Vad glad jag blev när jag läste kommentarerna för mitt sista blogginlägg igår. Det är många som saknar sin bloggfamilj! Jag tycker ärligt vi ska hitta tillbaks till varandra på denna portalen och stötta varandra lika mycket som på horseworld. För det var det som gjorde det roligt att blogga. Jag tror att ni som följde med mig hit har märkt att jag inte alls är lika positiv i mina inlägg. Och det är sanningen. Jag behöver er för att prestera!

Idag ska jag jobba med bloggen, redigera videos och sen ska jag möjligtvis avsluta kvällen i Marcus jacuzzi med Josefin och Cornelia. Det låter fantastiskt mysigt om jag ska vara ärlig❤️

Ska ni göra något speciellt?

Likes

Comments

Jag slog besöksrekord idag för denna veckan, kul att så många tittat in, läst mina ord, tänkt efter och sen lämnat. Det jag kan tycka är konstigt är att det känns som att jag tappat många läsare, eller nja, många av er aktiva läsare i med flytten. Här på nouw känns det inte lika mycket som en familj. Som vi var på Horseworld.

Och jag vet att ingen tvingat mig att flytta hit, men jag som satsar på bloggen detta året har inte råd att stanna på en portal som funkar "ibland" Jag tappar både läsare och samarbeten på det. Men jag saknar min bloggfamilj!

Kollar man tillbaka i mitt arkiv i somras var kommentarsfältet helt sjukt. 103 reaktioner är rekordet på min blogg. Idag när jag slog läsarrekord för denna veckan stod 12 kommentarer under. Vad hände?

Jag önskar att vi på något sätt kunde hitta varandra och gå tillbaka till den gemenskapen vi hade på Horseworld. För jag saknar den stämningen. Där vi stöttade och peppade varandra. Här känns topplisten mest som en tävling och kommenterar någon så lämnar man det där. Ingen kommentar tillbaka eller ett litet "jag tror på dig med" Så var det inte på Horseworld, där var vi en familj som hjälptes åt för att klättra uppåt!

​Godnatt på er..Imorgon söndag ska jag redigera och filma videos, såklart uppdatera er med 😊

Likes

Comments

Har ni läst om att de vill höja åldersgränsen från 13 till 16 år på sociala medier? Ni kan läsa mer om det här

På ett sett håller jag med, många av de som har sociala medier idag är mycket yngre än vad som står i de olika "kontrakten" man godkänner när man trycker på att skapa ett konto. Och jag tycker det är rätt tydligt att många inte klarar inte av det. Men samtidigt finns ju dom som faktiskt klarar av det. Det är lite som när en elev inte sitter tyst i klassrummet och läraren tar beslutet att bestraffa alla elever. Orättvist!!

Den stora frågeställningen jag har är hur de ska hålla koll på detta, det är inte så att de bakom alla dessa program har koll på åldersgränsen som är satt nu. Nått konto plockas bort hit och dit, men skriver man "page by mom" i bion står den säker?!. Det är dessutom hur lätt som helst att ändra sin ålder till "godkänd" ålder. Det är ingen vakt som står vid "logga in" och ber om ID som utanför nattklubben, det är en liten kolumn man får fylla i själv.

Det jag tror vi egentligen skulle behöva är något som granskar vad vi lägger upp och kommenterar. På ett bättre sätt än vad som görs nu. Kolla Nellie Berntssons instagram, hennes kommentarsfält är något som borde läsas igenom. Det är tjejer och killar som är riktigt råa. Vart är deras föräldrar kan man tycka? Men jämför vi med Zara Larsson som har vuxna män och kvinnor som sitter med paddan i högsta hugg och tycker hit och dit så är det kanske inte åldersgränsen i sig som spelar roll, hon ska styckas, våldtas, det ena och det andra enligt VUXNA, och yngre, men fortfarande av vuxna. Då kan man ifrågasätta om det är en åldersgräns vi behöver...Eller bättre koll på vad som skrivs!

​Jag har mobilen i högsta hugg, tillgång till alla sociala medier som finns bara genom ett par knapptryck...Jag tror inte vi behöver en åldersgräns. Det är redan bevisat att vuxna inte heller klarar av det, på Nellies, Zaras instgram och mitt kommentarsfällt. Det vi behöver är en bättre granskning på vad som skrivs och  bättre regler på vad man får skriva! Är det okej att tycka jag är en äcklig hora och luta sig mot yttrandefrihet?! Vi behöver tuffare straff för något liknande, så man tänker en gång till, innan man trycker på skicka. Och grundarna bakom alla dessa sociala medier borde kanske granska innehållet som släpps ut i cyberspace! 

Vad tycker ni?!

Likes

Comments

VARDAG

Regn och blåst, hej svensk vinter....Idag ska Bella vaccineras. Lite i sista minuten. Gick igenom hästmappen och såg kvittot, inget roligt att missa den tidsbegränsningen så man får börja om med det! Vi har ju skickat iväg Bellas pass för omregestreringen, så jag kunde inte se det där 😉

Sadelutprovaren kom ut igår, hon tog med sadeln men sa att eftersom att hon är så omusklad så rekommendera hon en padd. Så efter att Bella vaccineras så beger vi oss in till hööks. Och det är ungefär min lördag. Har ni något ni ska göra idag?

Likes

Comments