Header

VARDAG

Läste en artikel på hippsons sida idag, länk!

För att hänga med i det jag ska skriva, läs det ovanför. Har du aldrig ridit en häst undanber jag dig att kommentera. Här kommer mina åsikter om bett.

Som de skrev i artikeln ovanför förvånar det mig inte det minsta att så många hästar har problem med munnen. Massor av sår - för att vi ryttare slitit sönder dom.

Det jag tycker är sorgligt är att så många väntar med att betsla upp när de inser att hästen är för het/okontrollerbar. Det är så många som kastar skit på alla dessa olika bett så fort man går över från tre/tvådelat.

Jag anser att det är värre att ha ett bett hästen inte lyssnar på, så att du utsätter den för enorm smärta när du hamnar i en situation där du måste nödbromsa och får dra flera gånger, än att ha ett starkare bett och inte behöva "dra"/ta tag i hästen på samma Skillnaden är att du inte måste ta tag lika mycket.

Här någonstans måste man ta en ställning. Det skadar mer att ha ett bett det inte riktigt funkar på, än ett bett det funkar på. Där och då tycker jag det är synd att man ska kasta smuts på de som väljer och betsla upp när de inser att det inte håller med ett vanligt bett.

Är det schystare mot hästen att ha ett så kallat snällt bett och dra sönder munnen, än ett starkt bett där man inte måste ta tag mer än en gång? Fundera på det!

Och innan du lämnar en kommentar om att det är fel att dra hästen i munnen vill jag bara säga att jag vet. Jag håller med. Jag uppmanar ingen till att dra eller "ta tag" för att styra upp. Men du som ryttare kommer hamna i en situation där det inte finns något annat alternativ.

En häst som galopperar okontrollerbart mot en trafikerad väg med dig på ryggen kan sluta riktigt illa. Där och då hjälper det inte att ha ett snällt bett, då hjälper det starka bettet som en liten nödbroms. För säkerheten måste komma först. Så är det bara!

Min häst går på ett tredelat. Om jag skulle upptäcka blod från hennes mun skulle jag aldrig förlåta mig själv för den smärtan. Tagit kontakt med veterinär direkt och tänkt över hur jag skulle göra i fortsättningen med bett.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

VARDAG

Godmorgon på er!
Jag hopppas ni har sovit ut och är redo för att ta itu med ännu en tisdag.

Alltså jag är så trött så att jag inte ens hör alarmet om morgnarna. Vaknar för sent och måste rusa till bussen. Det håller inte riktigt!

Min tisdag blir en lång och seg dag. Jag har redovisning i natur och slutar med matte vid halv fem. Med tanke på att nationella är "slut" så vet jag inte vad vi ska göra där. Men vår lärare har säkert planerat något!

Nä men hörreni, tisdag, gråa moln och alla verkar vara lite små sega. Jag hoppas jag piggnar till mot eftermiddagen.

Vi hörs lite senare❤️

Likes

Comments

VARDAG

Alltså vilken helg jag har haft! Fullt ös medvetslös skulle jag vilja säga. Någonstans mitt i allt så har jag helt bara kopplat bort bloggen. Huh?

VI firade 18 års fest för Fanny och temat var COACHELLA, alltså hur bra?! Vi hade så kul och dansade så mycket!!

Okej, men idag måndag. Jag var så sjukt trött efter min helg att jag inte hörde alarmet! Vaknade av ett Sms av Marcus när bussen hade gått...Japp, så kan det gå ibland. Men för att säga det själv så är det inte ofta jag stannar hemma, så i stora längden spelar det nog inte så stor roll.

I eftermiddag ska Bella ridas igenom och jag tänker att vi ska öva lite bommar och träna lite muskler. Förresten så har Bella fått ny foderstat av krafft som vi ska prova på. Så otroligt bra service där! Är glad att vi köper foder från ett företag som hjälper sina kunder otroligt bra!

Likes

Comments

VARDAG

Mitt absolut sista nationella är klart!! Hade engelska i talande idag vid halv nio och inget mer för dagen. Så nu är jag på väg hem.

Haha, alltså känns underbart att lägga två timmar på pendel för en halvtimmes lektion men när man måste, så måste man 😉 Nu är det i alla fall klart och det är så skönt!

Det jag har kvar nu är en svenskaredovinsning och en naturkunskapsredovisning. Sen är det liksom lov. Eller ja, vi får vänta in dagarna också...Men tanken på att vara klar gör mig så glad. Haha! Har ni mycket kvar i skolan?

Likes

Comments

VARDAG

Hallå på er!

Förlåt för min "frånvaro" här på bloggen. Jag har lagt så mycket tid på min matte denna veckan. Idag är det lite upp till bevis, för idag är det nationella i matte 2b.

Lycka till alla som läser denna kursen. Haha jag är så spänd på hur det kommer gå, samtidigt som jag inte kunde bry mig mindre. Det får liksom gå som det går. Man kan inte göra mycket mer än sitt bästa och jag vill att ni alla tänker på det❤️

Gör det bästa du kan idag. Men går det skit så gör det det och det är inte hela världen!

Ni andra, ha en otroligt underbar dag!

Likes

Comments