Header

VARDAG

Ja ni vad gör man en sån natt man inte kan sova? Jag undrar för än är jag inte trött. Det går bara inte.

Så då tänkte jag att varför inte skriva ett sånt wowow inlägg som vi alla älskar. Goodie

Idag tänkte jag snacka om hur olik världen är. Jag såg en bild och tänkte shit. Tänk ändån vad världen skiljer sig från många..kolla baraDem senaste dagarna har jag tänkt på hur orättvist livet är. På riktigt. Jag gråter för att jag inte har en animo kavaj. Medan ett annat barn på andra sidan jorden gråter över att den inte fick mat. Varför är det så?

Varför kunde dom med pengar inte bara ge så allt jämnade ut sig. Så att INGEN skulle behöva veta vad HUNGRIG betydde. Så att ingen skulle veta vad TÖRSTIG är.
Förstår ni hur jag tänker. I samma världsdel sitter de två helt olika människor. Den ena med så mycket pengar att den aldrig skulle behöva lyfta ett finger. Den andra skulle dö om den inte lyfte med varenda muskel den hade i kroppen.

Tänk hur vår värld hade sett ut om allt vore gratis överallt. Man skulle ändån vara tvungen att jobba för samhället. Men aldrig få lön eller behöva betala något. Jag hade kunnat ha varenda modell av animo kavajerna, i varenda färg som finns. Medans den som va hungrig kunde välja att käka på hotell med den största buffén som fanns. Det hade varit livets liv.

Men så är inte samhället :
Idag lever vi i en värld som är så snål att även miljardärerna köper Ica basic mat. De med pengar gör inte mer än vad de behöver- inget. De betalar folk för allt. Men håller ändån hårt i pengarna. Vi med mer rimlig ekonmi är rädda. rädda för att hamna i fattigdomen och de som lever i de fattigaste de är rädda för döden. Varje dag är en kamp. För alla, men i olika grader.
- på SOn läste vi nyss om världens ekonomi. Visste ni att den fattigaste familjen lever idag på 9kr om dagen. NIO KRONOR

Det som också är en sak att tänka på är att deras familj är ungefär dubbelt så stor som vår.

För mig är det är mardröm-för en annan är det livet. Varför varför varför är det så?

Vem bestämde att du ska leva ett fattigt liv och du ska kunna bada i pengar. Vem gjorde det? För från början...ja då borde det ju ligga någon balans i det hela. Men sen gick det utför. Vissa levde rakt in i mardrömmen och för andra blev det paradiset. Åter igen varför

En annan sover ut tills den känner för det. Medans den andra tvingas upp och skörda blivande mat. För sin egna överlevnad. För vår överlevnad...för att världen ska kunna funka. Men jag känner det. Vi hjälper ingen idag. Ingen 


-jag har en lista på 1000 saker jag ska göra innan jag dör.
På den listan står det att jag ska skänka en stor men rimlig summa till behövande barn och djur. Denna listan är viktig för mig. Det är olika mål jag sätter upp för mig själv så jag ska kunna ha kul i mitt liv, få spänning och även göra goda gärningar. Det är en bra lista. Den får mig att tänka över hur vår värld faktiskt skiljer oss.

Vi kanske inte kan göra allt, men alla kan göra något. Och när något är gjort sker förändring. En förändring av vår värld. En förändring jag vill se.

-jag hatar att gå på stan och se någon tigga. Jag vill blunda för verkligheten och gärna byta håll. Jag tycker det är hemskt. Jag klarar inte av att se folk sitta på en liten tunn filt, spelandes på ett instrument och frysa. Jag klarar inte verkligheten helt enkelt.

Och om man ser det från ett annat perspektiv. Han eller hon som sitter på sin lilla duk och spelar så fint. Tänk vilken stark människa. Hatten av. Hatten av för dig som knappt har kläder till att va varm i huset. Som går ut i kylan och spelar för oss snåla svenskar och självklart andra länder som inte har råd att lägga skrammel i fickan på mannen eller kvinnan. Det är pinsamt och skamligt hur vi faktiskt beter oss.
En tia för oss vad är det? Kanske en leksak till ditt barn från automaten på Ica. som sen ändån kommer damsugas upp eller slängas..medans en tia för någon annan är en hel dags måltid. Förstår ni skillnaden. Förstår ni hur sjukt det är.

-SJUKT stavas det.


Klockan är nu 06.05 när jag sluta skriva..jag började 05.34? Jag är glader chocklader med någon annan fortfarande försöker torka tårarna och somna. Samma sits men olika anledningar...VARFÖR

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments