Header

Under de nationella proven i svenska fick vi som uppgift att skriva en krönika, om ett fel i vårt samhälle.

Och jag tog upp ridsporten. Absolut ett självklart fel i vårt samhälle.

Jag är ofta ute på tävlingar och hör och ser allt på dessa läktare. Vi alla är så falska. Jag tror inte en enda själ har suttit på en läktare utan att ha sagt något dumt eller nedlåtande om någon annan människa som för tillfället inte är närvarande på samma plats.
Detta är något som jag är väldigt irriterad på. Tävlingplatsen ska va rolig och dit ska man vilja åka igen. Men ärligt tjejer och killar. Det är sällan jag har åkt ifrån en tävling med bra magkänsla utan att ha hört eller pratat nedlåtande om någon.

Jag frågar varför varför och återigen varför?

När Lisa är inne på banan snackas det om hennes ponny, den är si och den är så. Den har gått det och något annat. Den är blaa blaa blaa och Lisa är si och så.
-Gud vad hon rycker i handen.
-ja verkligen och vad är det för outfit.
-den hoppar med så dålig teknik att det är pinsamt.

Alla nickar och håller med fram till att Lisa kommer tillbaka. För åh så bra hon red. Vilken fin ponny hon har. Yayda yayda.

Jag tycker inte stämningen ska va så! Jag vill ha ärliga medspelare och ett rent spel. Kan vi alla inte försöka bättra oss. Försöka hålla tungan i styr trots grupptrycket?

Jag tror och hoppas på att nu ändras allt. Jag hoppas att de tävlingar där de grupper finns tar sig an problemet och jobbar på det. För jag vill inte behöva trösta ännu en tjejkompis för att hon hörde på hennes ridvideo vad tjejer och killarna sa.

så ärligt alla. Nu fixar vi detta och hoppas på att vi lyfter ridsporten från detta svarta hål. För vi vill väl ändån inte ha det ryktet efter oss. Att även de som inte är insatta vet om hur illa snacket går. Då är det för långt kommet. Nu hjälper vi varandra. Denna sporten är tuff som den är, den kan knäcka en!

Så nu knäcker vi sporten istället.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments